Atlashulp biedt zorgzame, vertrouwde en persoonlijke zorg aan huis en is gespecialiseerd in: Begeleiding Individueel Ondersteuning in en om het huis  Huishoudelijke Verzorging
 

Begeleiding Individueel

Begeleiding Individueel is er op gericht om U te helpen door het dagelijks leven heen te komen en U te laten deelnemen aan de samenleving om u heen. Een ieder kan om diverse redenen langdurig of tijdelijk behoefte hebben aan hulp om het leven op de rit te krijgen of te houden.

Zit u er volledig doorheen, bent u ziek, heeft u stress of bent u overbelast ? Of heeft u een lichamelijke of psychische beperking ? Of heeft u iemand nodig die met u meekijkt of alles goed gaat, door bijvoorbeeld uw leeftijd? Redt u het niet meer alleen? Heeft uw kind een beperking en wordt het hele gezin hierdoor te zwaar belast ? Trek dan aan de bel. Wij helpen u (en uw gezin) graag zo prettig mogelijk te leven in uw eigen vertrouwde thuis. 

Begeleiding individueel geven wij 1 op 1, dus niet in een groep. Wij werken met U dus uitsluitend aan uw eigen hulpvraag. Uw eigen problemen het hoofd bieden kost vaak al energie genoeg. Uw vertrouwen in ons, wederzijds respect en begrip zijn hierbij heel belangrijk, zodat U uw eigen regie weer in handen krijgt of houdt. 

De begeleiding is altijd gericht op de persoonlijke thuissituatie, waarin ook (indien nodig of aan de orde) het gezin en leefomgeving nauw worden betrokken.

Bij begeleiding kunt u denken aan :

- bieden van een luisterend oor en helpen de juiste wegen te vinden om tot oplossing van vragen te komen.   

- structureren van de dag/week.

- structureren en organiseren van het huishouden

- plannen van bijvoorbeeld boodschappen doen

- hulp en begeleiding naar tandarts, dokter, bloedprikken, ziekenhuis, apotheek enz.

- afhandelen en beantwoorden van post en het ordenen van al uw administratie

- ondersteuning bij afhandeling van uw zaken via de computer

- te woord staan van instanties, mondeling en schriftelijk, denk aan verzekeringen, belastingen, deurwaarders,  gemeente, CAK, banken, telefoon-tv-internetbedrijven enz. enz. 

- indienen van aanvragen, aangiftes 

- het (opnieuw) leggen van sociale contacten

- mee naar buiten gaan, U bewegen door het verkeer, deelnemen aan het dagelijks leven om u heen

- het bevorderen van zelfredzaamheid

- begeleiding toegespitst op uw behoefte, lichamelijke en/of geestelijke beperking

Hulp nodig ? Bel : 033-737 0 140 of mailt u rustig naar : info@atlashulp.nl